Sosyal Medya

Dünya

Tataristan’da İslami araştırmacıya aşırılık cezası!

Tataristan Ulusal Strateji Enstitüsünün tanınmış siyasi analisti, IŞİD ile ilgili belgeleri yayınladığı iddiasıyla Tataristan hükümetince 7 gün hapis cezası aldı



Tataristan’da ünlü Ä°slami araÅŸtırmacı Rais Süleymanov 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Tataristan Ulusal Strateji Enstitüsünün tanınmış siyasi analisti ve İslami araştırmacı Rais Suleymanov 30 Aralıkta Kazan şehri Volga ilçesi mahkemesi tarafından 'İnternette aşırılık yanlısı malzemeleri yayınlama suçundan' 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme suçlamalarına delil olarak Rais Süleymanov’un "VKontakte" sosyal ağında, onun iki medya kurumuna verdiÄŸi demeçleri yayınlamasını gösterdi. Süleymanov, sözkonusu demeçlerinde, hükümetin yanlış politikalarının, IŞİD’in halk arasında tanınmasına ve beÄŸenilmesine yol açtığını söylüyordu.

Rais Süleymanov, internette yayınlayan yazılarda IŞİD tehlikesi hakkında uyarıları olduÄŸunu belirtti. Süleymanov, “Ben mahkeme salonunda bir dakika bile kalmadım. Hemen kararı yüzüme okudular. Bu da bu mahkeme iÅŸinin önceden planlandığını göstermektedir. Bu bir saçmalıktır, çünkü onlar aşırılığa karşı olan birini aşırılıkla suçladılar”dedi.

Süleymanov, kendisine verilen bu cezanın Tatar yetkililerin kendilerine eleÅŸtirel yazılara karşı bir önlemi olduÄŸunu savundu. Rais Süleymanov kendisine karşı siyasi baskıların Moskova ile Ankara arasında ortaya çıkan "soÄŸuk savaÅŸ" sonrası baÅŸladığını da belirtti. Tataristan’da birçok insan Türkiye ve Recep Tayyip ErdoÄŸan’a karşı olumlu görüş içinde bulunuyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.